În 2024, Suedia este printre statele membre UE care are implementat sistemul de Eurovinietă, reprezentând vigneta Suedia și incluzând taxele aferente circulației pe drumurile țării.

Sistemul de taxe de drum Suedia este asemănător cu cel implementat de Danemarca, Luxemburg și Olanda.

Aceste țări aduc un avantaj considerabil autoturismelor mici, cărora nu li se solicită plata vinietă Suedia, iar circulația pe drumuri este gratuită. Însă, toate vehiculele sunt supuse achitării taxelor pentru anumite poduri din Suedia.

Achiziționarea vignetă Suedia sub forma de Eurovinietă este destinată vehiculelor grele cu masă maximă autorizată de cel puțin 12 tone. Aici însă, fac excepție mijloacele de transport persoane (autocare, autobuze), cărora nu li se solicită să achiziționeze vignetă Suedia.

Îți prezentăm tot ce ai nevoie să știi despre circulația pe drumurile din Suedia în acest articol.

Vignetă Suedia 2024

Vignetă Suedia gratuită pentru autoturisme

Un lucru bun pentru turiștii din Suedia este faptul că prin implementarea Eurovinietei, taxa de vignetă Suedia pentru autoturisme și autovehicule mici este gratuită și nu ești nevoit să plătești ca să circuli pe drumurile și autostrăzile din Suedia

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la taxa de drum impusă pentru poduri, despre care vom vorbi în continuarea articolului.

Vignetă Suedia camion – contra-cost

Pentru vehiculele grele cu o masă de peste 12 tone, este necesar să achiziționezi Eurovinieta.

Aceasta este o vignetă electronică, așa că scapi de lipitul acesteia pe parbrizul mașinii. Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de taxele de drum pentru poduri, care nu sunt incluse în prețul taxat pentru vignetă Suedia.

În cele ce urmează, vă vom explica cum puteți achiziționa vignetă Suedia online, prețul acesteia și prețul taxelor pentru poduri.

Cum achiziționezi vignetă Suedia online?

Un avantaj mare al plății vinietă Suedia este faptul că se poate cumpăra online, iar procesul este extrem de simplu și rapid.

Achiziționarea se realizează prin site-ul oficial al eurovinietelor: eurovignettes.eu.

Pentru a completa achiziția Eurovinietei, vei avea nevoie să treci următoarele date:

  • țara în ai vehiculul înmatriculat;
  • numărul de înmatriculare, exact ca în certificatul de înmatriculare, cu toate spațiile incluse;
  • numărul de osii;
  • norma de poluare a autovehiculului.

Atenție! Plata se face în euro!

Mai mult decât, fii foarte atent la confirmarea plății și la corectitudinea datelor pe care le-ai introdus, ca să te asiguri că nu au existat erori și că nu vei avea probleme în tranzitarea Suediei.

Cât costă vinietă Suedia?

Vigneta Suedia are un preț fix pentru vehiculele grele în cazul achiziționării acesteia pe valabilitate de o zi – 12 euro.

Valabilitatea poate fi aleasă până la maxim un an, iar cea mai scumpă pentru această valabilitate este în cazul vehiculelor EURO 0 cu 4 osii, și anume 2359 euro. În schimb, pentru un vehicul cu 1-3 osii și EURO 6, prețul pentru un an este de 1250 euro.

Ca să afli ce preț vei fi nevoit să plătești în funcție de vehiculul tău, intră aici.

Vignetă Suedia 2024

Alte taxe de drum Suedia

La fel ca în cazul altor țări, există alte taxe care se aplică tuturor vehiculelor care circulă pe drumurile Suediei.

În acest caz, vorbim despre Podul Oresund și Podul Svinesund, al căror taxe se achită de fiecare conducător de vehicul care accesează tronsonul de drum aferent podurilor.

În cazul Podului Oresund, taxele începe de la 50 euro pentru autoturisme, iar mai multe despre taxarea fiecărui vehicul găsești aici. Acest pod este cel mai lung pod rutier feroviar (16km) și unește două țări, Suedia și Danemarca,.

Pentru Podul Svinesund, aflat la granița dintre Suedia și Norvegia, taxele sunt următoarele:


vehicul
Tarif (SEK)
Motociclete și motorete
Mașină (până la 3,5 t)20 (2,00 EUR)
Camion (peste 3,5 t)100 (9,80 EUR)
Vignetă Suedia 2024

Taxele pentru aceste poduri se achită la stațiile de taxare de la intrarea pe tronsonul de drum.

Atenție! Pentru orașele Stockholm și Göteborg se percepe o taxă de congestionare suplimentară.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

În cazul în care urmează să tranzitezi o țară din Europa, noi îți oferim informații în articole pentru sistemul de plată a taxelor de drum a fiecărei țări din Europa.

Dacă tranzitezi frecvent Ungaria, Bulgaria sau Polonia, îți asigurăm montarea și furnizarea echipamentelor de plată a taxelor de drum la cea mai înaltă calitate pentru cele 3 țări.

Mai mult decât atât, pentru că știm cât de important este să ai o bună administrarea a flotei tale auto, îți oferim eTMS – serviciul numărul 1 pentru eficientizarea activității companiei tale.

Te-ai hotărât să crești managementul flotei tale și ai nevoie de ajutor? Contactează-ne acum!

5/5 - (2 votes)
Lorena Rus
Lorena Rus
lorenarus

Would you like to share your thoughts?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *