viniete europa

Vignetă Olanda 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă ai ca destinație de vizitat Țara Lalelelor sau alegi să o tranzitezi pentru o altă destinație finală, știi că trebuie să ai în vedere toate detaliile privind taxele de drum și taxa aferentă pentru vignetă Olanda.

Interesant de știut este că olandezii trăiesc mai mult în stil ecologic și aleg adesea mijloace de transport în comun sau trotinete și biciclete, fapt ce oferă un avantaj traficului din Olanda.

Vignetă Olanda 2024

În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre plata vinietă Olanda și cum poți circula prin Țara Lalelelor.

Vignetă Olanda gratuită pentru autoturisme

Un avantaj foarte mare dacă alegi Olanda ca destinație turistică este că autoturismele nu plătesc serviciul de vignetă Olanda și circulă în totalitate gratuit pe drumurile publice, autostrăzile și drumurile din expres din Olanda.

Singura excepție o fac tunelul Dordtse Kill și tunelul Westerschelde, despre care îți vom spune detaliile la punctele următoare.

Așadar, dacă mergi cu mașina ta în Olanda nu trebuie să îți faci griji pentru taxe de drum Olanda.

Vignetă Olanda pentru camioane

În cazul camioanelor însă, nu există aceleași privilegii. Șoferilor camioanelor care depășesc 12 tone sunt nevoiți să achiziționeze vignetă Olanda și implicit să plătească taxa drum Olanda camion.

Partea bună este că vinieta achiziționată este valabilă în Olanda, Danemarca, Suedia și Luxemburg, indiferent de țara de unde ai cumpărat-o.

Cum poți achiziționa vignetă Olanda?

Un avantaj considerabil este că poți achiziționa vinietă Olanda atât online, cât și fizic. Deci, îți poți alege cea mai bună variantă pentru tine și să fii sigur că ai totul în regulă.

Vignetă Olanda online

Cu ajutorul vignetă Olanda online scapi de nevoia de a o lipi fizic pe geamul camionului.

Odată achiziționată vigneta online, camionul tău va fi înscris în baza de date și vei scăpa de orice stres a taxelor de drum în Olanda, Suedia, Danemarca și Luxemburg.

Un fapt important este că ești nevoit să cumperi înainte vigneta Olanda, pentru că plata în retroactiv nu este acceptată.

Achiziționarea online a vinietei se realizează de aici.

Pe site vei avea de completat date esențiale despre vehiculul tău: țara, numărul de înmatriculare, numărul de osii și gradul de poluare.

Perioada de valabilitate pe care poți achiziționa vigneta Olanda este de minim o zi și maximum un an.

Nu uita să te asiguri că finalizezi plata și primești confirmarea acesteia.

Vignetă Olanda achiziționare fizică

În cazul în care ajungi în Olanda și ai omis să achiziționezi online vinietă Olanda, poți să o cumperi de la punctele situate la graniță ori din benzinării.

Astfel, ai din nou o siguranță garantată, dar care, în anumite situații, îți poate dura o idee mai mult.

Cât costă vinietă Olanda?

În ceea ce privește prețul pe care îl vei avea de plătit pentru vignetă Olanda în 2024, acesta diferă în funcție de perioadă și numărul de osii.

Vinieta Olanda cumpărată pe o zi are preț fix de 12 euro.

Cele mai mici prețuri sunt pentru autovehiculele cu EURO 6, cu 1-3 osii care plătesc până în 750 euro valabilitate pe un an.

Cel mai mare preț este pentru camioanele EURO 0, cu 4 osii, care ajung să achite până la 1250 euro valabilitate pe un an.

Dacă vrei să calculezi de dinainte taxa pe care o ai de achitat, folosește acest calculator.

Vignetă Olanda 2024

Cât e valabilă vignetă Olanda?

Cum am spus, vigneta Olanda se poate cumpăra online sau fizic și este valabilă imediat după efectuarea plății electronice ori după achiziționarea din benzinării.

Valabilitatea ei ține din momentul cumpărării și până la finalizarea perioadei pentru care ai plătit (de la o zi până la un an).

Deci fii atent cu cât timp înainte achiziționezi online  vigneta Olanda și câte zile ai nevoie pentru călătorie.

Verificarea se face automat prin camerele montate sau de către poliție la control.

Alte taxe de drum Olanda camion și autoturism

Fie că circuli cu autoturism sau camion, tunelurile sunt administrate de rețea privat și deci, ești nevoie să achiți o taxă la intrarea pe porțiune de drum aferentă.

Costurile diferă în funcție de tipul de vehicul, după cum urmează:

Prețuri tunelul Westerschelde

Categorie vehiculPreț
Motocicletă2,5 Euro
Mașini de până la 6 m lungime și până la 3 m înălțime5 Euro
Vehicule cu o lungime mai mare de 6 m și o înălțime până la 3 m (rulote)7,45 Euro
Mașini de până la 12 m lungime și peste 3 m înălțime18,20 Euro
Camioane25 Euro
Vignetă Olanda 2024

Prețuri tunelul Dordse Kill

Categorie vehicul Preț
Mașini cu o înălțime de până la 2,3 metri 2 Euro
Vehicule cu o înălțime de peste 2,3 metri5 Euro
Vignetă Olanda 2024

Amendă vignetă Olanda

Pentru neplata vinietei amenda trebuie achitată pe loc în cazul unui control. Amenzile sunt destul de mari și este mult mai echitabil să achiți vigneta Olanda înainte de a porni la drum.

Un alt aspect la care trebuie să ai grijă este că limita de viteză pe autostradă este de 80 km/h, iar depășirea vitezei la fiecare peste 83 km/h este undeva la 85 euro.

Sunt montate zeci de camere pe autostradă pentru vinietă și viteză, deci trebuie să ai mare grijă.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă ești transportator și ai nevoie de ajutor pentru realizarea plății taxelor de drum, CargoTrack îți pune la dispoziție servicii de plată a vinietelor la cea mai înaltă calitate și informații despre plata taxelor de drum din țările europene.

Dacă tranzitezi UngariaBulgaria sau Polonia, îți oferim posibilitatea de a-ți instala echipamente profesionale pe mașină pentru a-ți ușura munca și a-ți facilita procesul de realizare a transportului.

Mai mult decât atât, CargoTrack îți oferă servicii și consultanță pentru toate aspectele importante, tehnice sau administrative, ale afacerii tale. Mai mult decât atât, îți punem la dispoziție sistemul eTMS de management al întregii afaceri, pentru a-ți îmbunătății calitatea administrării companiei tale.

5/5 - (1 vote)
Lorena Rus

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!