viniete europa

Vignetă Danemarca 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Danemarca este o destinație adesea aleasă de către turiști, iar acest lucru le aduce vești bune celor care doresc să călătorească cu autoturismul propriu în Danemarca. Vigneta Danemarca este gratuită pentru autovehiculele mici și deci, nu trebuie să te stresezi cu costul și procesul achiziționării acesteia.

Transportatorii în schimb, care dețin un vehicul cu masă maximă autorizată de peste 12 tone trebuie să achiziționeze vinietă Danemarca, sub denumirea de Eurovinietă, valabilă de asemenea în Luxemburg, Suedia și Olanda.

Atenție! Indiferent că mergi cu autoturismul sau ești transportator cu vehicul greu, vei plăti taxele pentru Podul danez Marele Belt și Podul Øresund, care nu sunt incluse în Eurovinietă.

În acest articol îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre tranzitarea prin Danemarca.

Vignetă Danemarca 2024

Rețeaua de taxe de drum Danemarca

Danemarca are o rețea de taxe de drumuri implementată și verificată de camerele mobile și inspectorii de teren.

Rețeaua de autostrăzi este de aproximativ 1000 km, iar obligativitatea plății Eurovinietei destinate pentru taxa autostradă Danemarca aparține doar vehiculelor grele cu masa maximă autorizată de peste 12 tone.

În cazul podurilor din Danemarca Podul Øresund – 7,85 km și Podul Storebælt – 18 km, taxele aferente se plătesc la intrarea pe tronsonul de drum de către toți conducătorii de vehicule participanți la trafic.

În cazul abaterilor în ceea ce privește nerealizarea plății taxelor aferente se emite un aviz de penalizare și o amendă cu achitare pe loc în cazul unui control.

Vignetă Danemarca gratuită pentru autoturisme

Un avantaj mare pentru Danemarca este faptul că prin implementarea Eurovinietei, autoturismele și autovehiculele mici sunt scutite de plată pentru vignetă Danemarca.

Așadar, poți circula fără probleme pe drumurile din Danemarca și o poți tranzita fără stresul plăților de drum.

Totuși, va trebui să oferi o atenție sporită către taxa de drum Danemarca impusă în cazul podurilor, despre care îți vorbim în continuarea articolului.

Vignetă Danemarca pentru camioane

În cazul vehiculelor grele cu o masă de peste 12 tone, vignetă Danemarca trebuie achiziționată.

Partea bună este că vinieta Danemarca este una electronică, și nu vei fi nevoit să o lipești în mod tradițional pe parbriz.

Totuși, va trebui să plătești și taxe de drum Danemarca în cazul podurilor, care nu sunt incluse în plata Eurovinietei.

Despre cum achiziționezi vignetă Danemarca online, prețul acesteia, dar și prețul taxelor pentru poduri îți vom explica în cele ce urmează.

Cât costă vinietă Danemarca și cât timp e valabilă?

Valabilitatea vinietei ți-o alegi pe o perioadă între minim o zi și maxim un an.

Prețul vinietei diferă în funcție de:

  • Numărul de osii;
  • Perioada de valabilitate;
  • Clasa de poluare.

Tariful pentru vignetă Danemarca cu valabilitate de o zi este de 12 euro, indiferent de caracteristicile vehiculului.

În cazul achiziționării pe o lună, prețurile încep de la 75 Euro pentru vehicul EURO 0 cu 1-3 osii și 235 Euro pentru vehicul EURO 0 cu 4 osii și pot ajunge până la 140 Euro pentru vehicul EURO 6 cu 1-3 osii.

Lista completă a prețurilor pentru vehiculele grele o găsești aici.

Achiziționează vignetă Danemarca online

Poți achiziționa vignetă Danemarca online, extrem de rapid și simplu, prin site-ul oficial eurovignettes.eu.

Pentru achiziționarea vinietei, vei avea nevoie de următoarele informații:

  • țara în ai vehiculul înmatriculat;
  • numărul de înmatriculare, exact ca în certificatul de înmatriculare, cu toate spațiile incluse;
  • numărul de osii;
  • norma de poluare a autovehiculului.

După realizarea plății (care se face în Euro), trebuie să fii foarte atent la confirmarea plății online a vinietei, pentru a te asigura că mașina ta a fost înregistrată în baza de date și nu vei avea nici o problemă pe drumurile din Danemarca.

Vignetă Danemarca 2024

Calculator taxă poduri Danemarca pentru toate vehiculele

Pentru Podul Øresund și Podul Storebælt, tarifele diferă în funcție de categoria de vehicul pe care o deții.

Sistemul de plată al acestora este unul închis, așa că vei fi nevoit să achiți taxa aferentă vehiculului tău la intrarea pe podul aferent.

Pentru a calcula în mod clar taxa pe care vei fi nevoit să o achiți, accesează aici calculatorul oficial pentru Podul Storebælt.

Podul Øresund este cel mai lung pod rutier feroviar din Europa și unește Danemarca de Suedia, cu o lungime de 16 km și unind două orașe din două țări diferite. Prețurile pentru acest pod le găsești aici.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

CargoTrack îți oferă toate informațiile necesare cu privire la tranzitarea tuturor țărilor europene și în ce constă plata taxelor de drum a fiecărei țări.

Mai mult decât atât, îți asigurăm montarea echipamentelor de plată a taxelor de drum pentru țări precum Ungaria, Polonia sau Bulgaria și își oferim servicii la cea mai înaltă calitate.

În cazul în care ai nevoie să îți îmbunătățești managementul flotei tale și să crești din punct de vedere administrativ, CargoTrack îți pune la dispoziție serviciul numărul 1 pentru eficientizarea activității tale – eTMS.

Dacă și tu consideri că ai nevoie de serviciile noastre pentru a-ți îmbunătăți activitatea flotei, contactează-ne acum!

4.3/5 - (3 votes)
Lorena Rus

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!