Uncategorized @ro

Managementul flotei auto 2024 – Tehnologii moderne aplicabile pentru creșterea profitului

Managementul flotei auto
Managementul flotei auto

Majoritatea firmelor au la dispoziție o flotă auto formată dintr-un număr mai mic sau mai mare de diverse automobile, de la autoturismele pentru angajații firmelor și până la autocamioane și alte utilaje esențiale pentru desfășurarea activității economice.

Dezvoltarea economică a României din ultima vreme a făcut ca din ce în ce mai multe afaceri să cunoască o creștere a numărului automobilelor incluse în această flotă, ceea ce a dus la dificultăți crescute în ceea ce privește managementul acestora, dificultăți manifestate în practică printr-o cerință de timp tot mai mare, pe care managerii trebuie să o acorde acestei probleme. O soluție ideală pentru eliminarea acestor situații nedorite este externalizarea serviciilor de management a flotelor auto către firme specializate, care au dotări, cunoștințe și expertiză în domeniu.

În articolul de mai jos vei afla ce este managementul flotei auto și care sunt principalele servicii și beneficii de care se pot bucura diversele întreprinderi ce dețin o flotă auto. De asemenea, vei putea descoperi câteva metode de administrare a flotei auto ce funcționează pe baza unor tehnologii moderne, de ultimă generație. 

Ce este managementul flotei auto? – Servicii și beneficii pentru firme

Managementul flotei auto - Tehnologii moderne aplicabile pentru creșterea profitului
Managementul flotei auto

Managementul flotei auto este o practică economică pusă la punct în Statele Unite ale Americii, acolo unde firmele întâmpinau greutăți majore în gestionarea sutelor sau miilor de automobile pe care le aveau în proprietate. Astfel, pe piață au apărut firme specializate, care au preluat de la clienți administrarea acestei flote prin utilizarea celor mai noi descoperiri în ceea ce privește monitorizarea mașinilor, plata diverselor taxe către instituții ale statului, managementul transportului și consultanța financiar juridică. 

În ultimii 10 ani monitorizarea flotei a devenit un domeniu important și în România, pentru că au apărut numeroase firme cu expertiză, care au oferit celor interesați servicii care au îmbunătățit semnificativ șansele de succes economic.

Printre serviciile cele mai importante care pot fi contractate de la o firmă de monitorizare a flotei auto se numără monitorizarea geografică precisă a automobilelor prin intermediul sistemului de poziționare global, cunoscut sub numele de GPS, preluarea unor sarcini complexe cu privire la plata taxelor de drum în diferite țări ale Uniunii Europene și chiar din afara ei, consultanță de specialitate cu privire la întocmirea actelor pe care șoferii trebuie să le dețină în deplasările prin diverse țări și administrarea plății taxelor și asigurărilor fără întârzieri. 

Există și o serie de servicii secundare, dar la fel de importante, precum asistența pentru achiziționarea unor automobile noi (alegerea modelului potrivit, finanțarea, realizarea documentației, plata taxelor și impozitelor), rezolvarea rapidă și satisfăcătoare a unor situații problematice, precum amenzile sau accidentele, chiar revânzarea unor automobile uzate. 

Administrarea flotei auto prin utilizarea tehnologiei moderne

Tehnologia modernă este parte integrantă a vieții economice din prezent, diferitele inovații contribuind esențial la obținerea unui profit semnificativ mai mare decât cel realizat în trecut. Domeniul monitorizării flotelor auto a evoluat în această privință prin utilizarea a două elemente esențiale. 

În primul rând, este vorba despre monitorizarea prin intermediul GPS a tuturor autovehiculelor ce compun flota auto. În oferta firmelor specializate există pachete diverse de servicii, precum pachetul monitorizare GPS standard și pachetul premium, care permit managerilor de flotă să primească rapoarte personalizate în legătură cu poziția vehiculelor, viteza acestora, consumul de combustibil, istoricul călătoriilor, timpul de lucru și eficiența stilului de condus. Prin accesarea modulului de rapoarte se poate accesa istoricul parcursului unui autovehicul pe o perioadă de cel puțin un an sau chiar mai mult. Un alt avantaj al tehnologiei moderne este posibilitatea imobilizării unui vehicul furat direct de pe telefon, de la distanță.

În al doilea rând, tehnologia inteligenței artificiale a permis realizarea unor aplicații de management a transporturilor care ușurează activitatea și care oferă automatizarea unor servicii, precum încărcările și descărcările, găsirea șoferilor și automobilelor disponibile, alegerea unor trasee cât mai eficiente. Aplicația oferă și opțiunea de supraveghere a șoferului în ceea ce privește deplasarea pe traseul fixat și chiar emiterea automată a unor facturi de transport. 

În concluzie, firmele ce au flote auto, indiferent de mărimea lor, pot apela cu încredere la serviciile unei companii de management auto pentru a scuti de o muncă plictisitoare, ce necesită timp mult și care are șanse mari de eroare, obținând în același timp șansele unui câștig suplimentar însemnat.

5/5 - (10 votes)
Vlad

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?