Monitorizare GPS

De ce să instalezi un sistem de urmărire flotă auto prin GPS?

În lumea transportului, este important să fii prompt și eficient atunci când îți gestionezi parcul auto. Cei mai mulți transportatori aleg să achiziționeze un sistem de urmărire flotă auto prin GPS performant, care să le permită să își gestioneze compania cât mai optim.

Atunci când alegi care serviciu de monitorizare GPS, trebuie să iei în calcul care sunt nevoile companiei tale și care este bugetul pe care dorești să îl aloci. Fiecare echipament GPS îți poate oferi adițional abonamentului o serie de funcționalități și accesorii care să îți automatizeze și mai mult munca.

În acest articol, îți prezentăm câteva dintre cele mai importante aspecte în alegerea unui sistem de urmărire flotă auto prin GPS.

1. Gestionarea eficientă a timpului

Un sistem de urmărire flotă auto prin GPS îți permite să alegi cele mai potrivite rute pentru șoferii tăi. În acest sens, poți alege trasee mai rapide, fără ambuteiaje sau drumuri în lucru. Astfel, vei putea să reduci semnificativ consumul de combustibil și vei putea să economisești foarte mult timp.

Un astfel de sistem de monitorizare GPS facilitează relația dintre șoferii tăi și dispecer, creând o comunicare mult mai bună, care îți va crește calitatea și rapiditatea serviciilor tale.

2. Reducerea uzurii vehiculelor

Prin monitorizarea comportamentului șoferilor, poți preveni comportamentele agresive de condus, cum ar fi accelerarea bruscă sau frânarea excesivă, ceea ce contribuie la reducerea uzurii vehiculelor și a costurilor de întreținere.

Astfel, poți remedia comportamentul șoferilor și poți preveni multe probleme nedorite.

3. Conformitatea cu reglementările

În multe țări, există reglementări stricte legate de timpul de conducere și de odihnă al șoferilor.

Un sistem de urmărire flotă auto prin GPS poate ajuta la asigurarea conformității cu aceste reglementări și la evitarea amenzilor și a problemelor legale.

O funcționalitate foarte utilă în această categorie este descărcarea datelor din tahograf de la distanță. Adică, nu trebuie să aștepți ca șoferul să ajungă înapoi la sediu pentru a-i verifica și stoca datele din tahograf, o poți face atunci când el e pe traseu.

4. Integrare cu alte sisteme

Poți integra sistemul de urmărire flotă auto prin GPS cu alte sisteme de gestionare a flotei sau de facturare pentru a automatiza procesele și pentru a reduce eforturile administrative.

Platformele de management al transportului te vor ajuta semnificativ în automatizarea și digitalizarea sarcinilor zilnice care pierd foarte mult timp.

Generarea automată facturilor, transmiterea rutei prin SMS direct către șofer, editarea și organizarea comenzilor, arhiva documentelor pentru fiecare cursă, sunt doar câteva dintre funcționalitățile platformei eTMS care te vor ajuta semnificativ în gestionare eficientă și mult mai rapidă a afacerii tale.

5. Monitorizarea temperaturii și a mărfurilor

Dacă transportul de mărfuri sensibile la temperatură este o parte importantă a afacerii tale, un sistem de urmărire flotă auto prin GPS poate monitoriza temperatura din remorci și să emită alerte în cazul în care apar discrepanțe.

Un senzor Bluetooth este foarte util atunci când vine vorba de transportul mărfurilor perisabile. Acesta îți transmite date în timp real privind temperatura din remorcă și vei putea să te asiguri constant de siguranța mărfurilor și a respectării legislației.

6. Asistență în caz de urgență

Un sistem de urmărire flotă auto prin GPS pot fi dotate cu funcții de asistență în caz de urgență, cum ar fi butoane de panică sau notificări automate către echipa de intervenție în caz de accident sau alte situații de urgență.

Butonul de panică instalat în interiorul mașinii, echipamentul de comunicare prin voce cu șoferul sau sistemul acustic de alertare a șoferului sunt accesorii a echipamentului GPS ce te vor ajuta mult într-o situație limită. Fie că nu poți să contactezi șoferul, fie că există o problemă urgentă sau că șoferul se află în pericol, aceste accesorii te vor ajuta să intervii și să reduci semnificativ problemele.

Sistem de urmărire flotă auto prin GPS CargoTrack

Îți oferim echipamente GPS performante și peste 40 de pagini și accesorii pentru a-ți personaliza eficient serviciul de monitorizare GPS.

În plus, ai montaj gratuit oriunde în Europa, pentru a scăpa de grijile și costurile suplimentare nejustificate.

Ai nevoie de mai multe informații? Contactează-ne acum!

5/5 - (1 vote)
Lorena Rus

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?