Car-Rental-avantaje-monitorizare-gps-leasing

Fiecare industrie întâmpină propriile provocări, cea de închirieri auto nefiind o excepție de la regulă. În acest domeniu există numeroase riscuri care intervin. De aceea, administratorii de flote sunt nevoiți să ia niște măsuri de precauție pentru diminuarea riscurilor care pot apărea în desfășurarea activității lor. 

În ziua de azi, securitatea tehnologiei utilizate este esențială. Fie că este o amenințare fizică sau digitală, tehnologia trebuie să fie complet protejată, să prevină orice amenințări. 

Gestionarea flotei auto este adesea destul de complicată.  Pentru a-ți desfășura activitatea cât mai sigur și a știi mereu ce se întâmplă cu mașinile închiriate ai nevoie de un sistem care să îți furnizeze toate informațiile legate de locația și felul în care sunt utilizate autoturismele.

În cazul în care te întrebi care sunt cele mai des întâlnite probleme ale unei companii de car rental sau leasing, în urma analizei noastre am găsit următoarele:

 • Vehiculele ajung adesea accidentate sau deteriorate;
 • Mașinile sunt utilizate necorespunzător de către clienți (sunt foarte uzate);
 • Clienții fac kilometri în plus față de cei agreați contractual;
 • Clienții au de multe ori ieșiri neautorizate din țară sau spațiul predefinit de compania de închirieri;
 • Nu poți verifica în timp real poziția mașinii.

Știai că…

 1. Una din opt mașini închiriate în România „reușesc” sa se întoarcă ușor accidentată, în comparație cu alte tari europene.
 2. La circa 100 de autoturisme închiriate în România, anual sunt furate aproximativ 10 masini în medie.
 3. 9/10 mașini echipate cu dispozitiv de localizare GPS sunt recuperate.

Avantajele Monitorizării GPS în Leasing & Car Rental

Principalele probleme pe care le întâmpină o companie de Car Rental & Leasing 

O mare parte din problemele pe care le întâmpină companiile de Leasing & Car Rental pot fi prevenite simplu, cu un echipament de monitorizare GPS care oferă:

 1. Cunoașterea poziției vehiculului în permanență, posibilitatea de a vedea în timp real unde se află vehiculul închiriat prin intermediul aplicației Mobile sau Desktop.
 2. Crearea de Geozone pentru fiecare vehicul în parte este o soluție foarte eficientă pentru o companie care închiriază mașini. Se poate, de exemplu, creea o Geozonă cu teritoriul României, iar dacă aceasta este depășită, vei fi alertat în mod instantaneu;
 3. Comportamentul șoferilor la volan este un aspect care are un impact puternic asupra stării de sănătate și uzură precoce a vehiculelor. Prin monitorizarea acestuia se pot vizualiza șoferii care abuzează de vehiculele din flota ta. Monitorizarea atentă a accelerației și a frânărilor excesive, împiedică abuzurile asupra vehicului.
 4. Imobilizare vehiculului de la distanță este ideală în cazul unui posibil furt, a unei încălcări contractuale sau a unei utilizări neautorizate;  
 5. Verificare kilometri în plus făcuți, în cazul în care ai un număr limitat de km discutați cu clientul;
 6. Gestionare documente flotă – se pot introduce toate documentele mașinii în sistem și pot fi monitorizate, de exemplu: CASCO, vignete pentru diferite țări (incluzând România), asigurări, ITP, etc.; 
 7. Notificări lucrări de mentenanță bazate pe kilometrajul real al vehiculului. În aplicație se pot seta intervalele de service, astfel vei fi notificat automat de fiecare dată când este necesar să: faci revizia anuală, schimbul de anvelope sau schimbul de plăcuțe de frână / discuri. 
 8. Colectarea de date GPS ce pot fi utilizate pentru a dovedi clienților valabilitatea amenzilor pentru depășirea limitelor de viteză sau pentru alte încălcări ale regulamentului de circulație.

Ce îți pun la dispoziție echipamentele de monitorizare GPS CargoTrack?

Pentru a reduce riscurile care sunt întâlnite în această industrie, am creat o soluție care să ajute în administrarea mai eficientă a companiilor de Leasing & Car Rental.

Soluția pune la dispoziție prin echipamentele de monitorizare GPS și aplicația CargoTrack, informații care pot preveni numeroase probleme:

Date live – vizualizați locația live, monitorizarea parcării auto, nivelul combustibilului, nivelul bateriei, datele istorice cu rutele;

Alerte și notificări – primiți alerte pentru mentenanța vehiculului (de exemplu, nivel scăzut al uleiului), siguranță (starea centurii de siguranță, supraviteză) și alte evenimente;

Întreținere auto – programați întreținerea mașinii pe baza datelor primite de la CANbus, TPMS și alte sisteme;

Monitorizarea comportamentului șoferului – urmăriți comportamentul de conducere al vehiculului, cum ar fi abuzurile asupra autoturismului, exemplu: frânări puternice, accelerări bruște;

Blocați și deblocați – preveniți furtul neautorizat al vehiculului prin blocarea de la distanță a contactului;

Posibilitatea monitorizării intrărilor/ieșirilor din țară.

Pe lângă toate aceste informații furnizate, îți oferim încă 7 motive pentru care să alegi să utilizezi soluția CargoTrack pentru Leasing & Car Rental:

 •  100% garanție pentru echipamentul GPS;
 •  Montaj GRATUIT oriunde în România sau Europa;
 •  Echipă de suport 24/24h;
 •  Account Manager dedicat pentru contul tău;
 •  Peste 4000 clienți care au ales sistemele noastre;
 • Ai acces la peste 10 funcționalități dedicate industriei Car Rent & Leasing;
 • Ai peste 20 rapoarte personalizate în funcție de nevoile tale;
5/5 - (17 votes)
Vlad
Vlad
Vlad

Would you like to share your thoughts?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *