Dacă destinația ta următoare este Serbia ori ești nevoit să o tranzitezi, trebuie să te informezi din timp cu privire la vignetă Serbia și taxe drum Serbia aferente pentru călătoria ta.

Indiferent că ești transportator sau mergi cu mașina personală într-o călătorie în țara noastră vecină, trebuie să fii atent la sistemul de plată a taxelor de drum din Serbia, pentru a putea călătorii fără probleme și fără grija amenzilor.

Un lucru bun de menționat este că taxele sârbilor nu sunt foarte mari, însă este important să le plătești la momentul potrivit.

Despre modul în care se plătește vignetă Serbia și tot ce trebuie să știi îți vom spune noi în acest articol.

Vignetă Serbia 2024

Sistemul de vignetă Serbia și taxă drum Serbia

Vignetă Serbia este solicitată prin intermediul unor taxe drum Serbia, colectate la cele 65 de puncte de taxare, aflate pe cei 820 km de autostradă din Serbia.

Sistemul este conceput în ideea în care plătești în funcție de kilometri parcurși și în funcție de categoria de vehicule pe care o deții.

În acest sens, la intrarea pe autostradă, vei primi un card magnetic, iar la finalul parcurgerii tronsonului de drum, vei preda cardul magnetic la stația de taxare de la ieșirea de pe autostradă și vei achita taxă autostradă Serbia aferentă.

Taxarea în Serbia se aplică pe următoarele rute:

• E75 Belgrad – Novi Sad

• E70 Novi Sad – Subotica

• E75 Belgrad – Niš

• E70 Belgrade – Šid

• E75 Niš – Leskovac

Așadar, avantajul acestui tip de taxare este că vei plăti direct pe autostradă.

Atenție! Plata se realizează în dinari sau în euro, cash sau cu cardul bancar.

Categorii de vehicul pentru plată vignetă Serbia

Pentru a realiza plata de vigneta Serbia, va trebui să îți încadrezi autovehiculul în una dintre cele 4 categorii impuse de către sârbi. În funcție de categoria acestuia și de kilometri parcurși pe autostradă, vei avea de plătit o anumită sumă.

Detaliile pentru fiecare categorie o poți regăsi în tabel:

Categoria Iautovehicule cu înălţimea de până la 1,3 m (la osia din față) – motociclete şi autoturisme
Categoria IIautovehicule cu sau fără remorcă, cu înălţimea de până la 1,3 m (la osia din față a vehiculului tractor), cu mai mult de două axe – autoturisme cu remorca
Categoria IIIautovehicule cu înălţimea mai mare de 1,3 m (la osia din față), cu două sau trei axe – autoutilitare, autocare, camioane cu două sau trei osii
Categoria IVautovehicule cu înălţimea mai mare de 1,3 m (la osia din față a vehiculului tractor), cu mai mult de trei axe – toate vehiculele cu mai mult de trei axe

Cât costă taxa de drum Serbia?

Estimarea pentru vinietă Serbia o poți realiza cu ajutorul unui calculator pe site-ului oficial al operatorului de drum din Serbia, aici, unde vei găsi și alte informații suplimentare pentru nevoile tale.

  • E-75: BEOGRAD – NOVI SAD

I categorie, 240 dinari

II categorie, 350 dinari

III categorie, 710 dinari

IV categorie, 1420 dinari

  • E-75: NOVI SAD – SUBOTICA

I categorie, 330 dinari

II categorie, 500 dinari

III categorie, 990 dinari

IV categorie, 1980 dinari

  • E-75: BEOGRAD – NIŠ

I categorie, 730 dinari

II categorie, 1100 dinari

III categorie, 3630 dinari

IV categorie, 4390 dinari

  • E-70: BEOGRAD – ŠID

I categorie, 340 dinari

II categorie, 520 dinari

III categorie, 1030 dinari

IV categorie, 2050 dinari

  • E-70: NIŠ – LESKOVAC

I categorie, 190 dinari

II categorie, 280 dinari

III categorie, 570 dinari

IV categorie, 1130 dinari

! 1 euro este aproximativ 117 dinari

Pentru mai multe detalii despre vignetă Serbia, intră aici.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Pe site-ul nostru vei găsi informații actuale privind sistemul de plată a taxelor de drum a tuturor țărilor de pe teritoriul Europei, pentru a putea porni la drum în siguranță și fără grija plăților.

În același timp, CargoTrack îți pune la dispoziție furnizarea și montarea profesională și extrem de rapidă a echipamentelor de plată a taxelor de drum în  UngariaBulgaria sau Polonia,, pentru a putea tranzita frecvent aceste țări și a plăti automat taxele aferente prin sisteme HUGO, BG-Toll și eTOLL.

Iar pentru a te asigura că gestionarea flotei tale este una eficientă, îți recomandăm sistemul eTMS, cu ajutorul căruia vei reuși să îți îmbunătățești performanța afacerii și crearea unei echipe responsabile.

5/5 - (1 vote)
Lorena Rus
Lorena Rus
lorenarus

Would you like to share your thoughts?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *