viniete europa

Vignetă Norvegia 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă te încumeți la drum cu mașina spre Norvegia, va trebui să știi cu precizie de acasă despre sistemul de taxare și despre cum au ei implementat vignetă Norvegia.

În Norvegia oricine circulă pe drumuri trebuie să plătească, iar taxele sunt sub forma taxelor de drum în funcție de tronsoanele de drum pe care circuli.

Important pentru transportatori este că ei au obligativitatea de a avea echipamentul de bord montat în mașină.

Vei afla tot ce trebuie să știi despre plata vignetă Norvegia și plata taxe de drum Norvegia în acest articol.

Vignetă Norvegia 2024

Sistem de taxă vignetă Norvegia pentru toate autovehiculele

În Norvegia, toți participanții la trafic sunt obligați să achite taxele aferente vignetă Norvegia. Indiferent că ești sau nu turist, Norvegia cere taxele de drum aferente.

În Norvegia sunt peste 190 de stații de verificare a plății taxelor de drum (vignetă Norvegia).

Astfel, asigură-te că plătești din timp.

Plată vignetă Norvegia online

Un avantaj considerabil al norvegienilor este faptul că îți poți înregistra mașina înainte de a porni acasă.

Poți realiza extrem de ușor acest lucru, accesând acest site.

Prețuri orientative găsești în acest tabel:

Obligativitate echipament de bord transportatori

Un lucru foarte important de știut pentru transportatori este faptul că Norvegia obligă vehiculele cu masă maximă autorizată de peste 3,5 tone să fie echipate cu echipamentul special de bord.

Acest echipament îți oferă confortul de a trece mai ușor pe la stațiile de taxare, prin simpla scanare a camerelor, dar și a unor reduceri considerabile.

Taxe poduri și tunele Norvegia

Pe lângă taxele de drum aferente vignetă Norvegia, vei fi nevoit să achiți și taxele pentru podurile și tunelurile prin care vei trece. Plata acestora se poate realiza la stațiile de taxare la fiecare început de drum.

Pentru prețuri orientative, vezi următorul tabel:

Taxe ferryboat Norvegia

O altă taxă solicitată de norvegieni va fi în cazul în care vei fi nevoit să folosești ferryboat-ul, a cărui prețuri orientative le regăsești mai jos:

Amendă neplata vignetă Norvegia

Trebuie să fii foarte atent la plata taxelor de drum, pentru că sunt multe camere de verificare și multe controale ale autorităților. O amendă poate ajunge să depășească și 800 de euro. În cazul transportatorilor care nu au echipamentul de bord instalat, amenda se poate dubla.

Vignetă Norvegia 2024

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Pe site-ul nostru vei găsi informații actuale privind sistemul de plată a taxelor de drum a tuturor țărilor de pe teritoriul Europei, pentru a putea porni la drum în siguranță și fără grija plăților.

În același timp, CargoTrack îți pune la dispoziție furnizarea și montarea profesională și extrem de rapidă a echipamentelor de plată a taxelor de drum în  UngariaBulgaria sau Polonia,, pentru a putea tranzita frecvent aceste țări și a plăti automat taxele aferente prin sisteme HUGO, BG-Toll și eTOLL.

Iar pentru a te asigura că gestionarea flotei tale este una eficientă, îți recomandăm sistemul eTMS, cu ajutorul căruia vei reuși să îți îmbunătățești performanța afacerii și crearea unei echipe responsabile.

5/5 - (1 vote)
Lorena Rus

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!