viniete europa

Vignetă Albania 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă vrei să treci Albania pe lista ta de țări de vizitat, ori dacă este o destinație pentru realizarea transporturilor, trebuie să știi câte ceva despre sistemul de plata a taxelor de drumuri implementat, și anume vigneta Albania.

Albania este o țară care nu pretinde prea mult de la taxe de drum Albania și deci, prețul pentru vignetă Albania este unul mic și aplicat doar pe o distanță de 130km de autostradă.

Albanezii au fost contra introducerii vinietei, însă guvernul și-a susținut poziția și au introdus taxe relativ mici și reduceri pentru cei care călătoresc des pe autostradă în Albania.

Astfel, indiferent că circuli cu mașina proprie sau cu vehiculul greu de transport, vei avea de plătit vignetă Albania, despre care îți vom spune tot ce trebuie să știi în acest articol.

Vignetă Albania 2024

Cine are nevoie de vignetă Albania?

Vigneta este un sistem de taxare a traficului rutier care a fost introdus în Albania în anul 2005. Scopul acesteia este de a acoperi costurile asociate cu întreținerea și îmbunătățirea drumurilor din țară.

Așadar, toți șoferii care circulă pe autostrada A1 din Albania sunt obligați să achiziționeze vinieta Albania înainte de a începe călătoria.

Sistemul albanez nu este unul pretențios, iar prețurile aferente pentru taxa drum Albania sunt relativ mici, iar achiziționarea vinietei este rapidă.

De asemenea, poți alege alte variante de traseu unde nu vei fi nevoit să plătești absolut nimic, fapt extrem de avantajos.

De unde poți achiziționa vignetă Albania?

Vigneta poate fi cumpărată la punctele de vânzare autorizate, cum ar fi benzinăriile și oficiile poștale, și poate fi achiziționată pentru o perioadă de timp de o zi, o săptămână, o lună sau un an.

De asemenea, pe cei 129km de autostradă există o singură stație de taxare aflată la 30km de granița cu Kosovo. Deci, dacă nu reușești să cumperi din timp vignetă Albania, poți face acest lucru și pe parcursul autostrăzii, pentru a te asigura că te ferești de amenzi.

Cât costă vignetă Albania?

Prețul vignetei depinde de tipul de vehicul și de perioada pentru care este achiziționată.

Atenție! Plata se realizează în euro!

Unii șoferi au criticat sistemul de vignetă pentru că au considerat că este prea costisitor și pentru că nu au văzut îmbunătățiri semnificative în calitatea drumurilor din Albania. Totuși, guvernul albanez a susținut că vigneta este necesară pentru a asigura fondurile necesare pentru întreținerea și îmbunătățirea drumurilor din țară.

Așadar, prețurile orientative pentru vignetă Albania se găsesc în următorul tabel:

Clasa VehicululuiTipul vehicululuiValoare taxă în Euro
AMotociclete, scutere și vehicule cu trei roți2.5
B C DVehicule de pasageri (2 osii – 4 roți) Vehicule comerciale ușoare și microbuze (2 axe – 4 roti) cu o înălțime de până la 1,90 m Microbuze și mașini care trag remorci (2 axe – 4 roti)5
E FAutobuze (2 osii – 6 roți) Vehicule comerciale mici (2 osii – 6 roți) cu înălțimea de 1,90 m și 2,70 m11.25
GCamioane medii și autobuze grele (3 osii), inclusiv vehicule comerciale cu înălțimea de peste 2,70 m16.25
HCamion greu (4 axe și mai mult)22.5

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă călătorești frecvent în Europa, îți oferim informații despre modalitățile de plată a taxelor de drum în toate țările acestei regiuni.

De asemenea, dacă treci des prin UngariaBulgaria sau Polonia, îți putem instala dispozitive profesionale pentru plată a taxelor de drum, precum HUGO, BGTOLL și eTOLL.

Pentru a-ți optimiza managementul flotei auto, îți recomandăm sistemul eTMS , ce asigură eficientizarea activității flotei tale la cele mai înalte standarde.

Dacă dorești să afli mai multe despre serviciile noastre, nu ezita să ne contactezi.

Rate this post
Lorena Rus

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!