Uncategorized @ro

Transport medicamente – condițiile pe care această procedură trebuie să le respecte!

transport frigorific, conditii transport medicamente, monitorizare gps, monitorizare temperatura

Citeşte mai departe acest articol şi află care sunt condiţiile pentru transport medicamente.

Transportul de produse farmaceutice este un proces extrem de important, care trebuie să aibă la bază o logistică foarte bine pusă la punct și bine organizată. Normele în vigoare trebuie cunoscute cât mai bine și respectate cu strictețe. Acest lucru nu numai că este obligatoriu în ceea ce privește legea, dar și o practică bună pentru a menține business-ului o imagine pozitivă în fața partenerilor. 

Transport medicamente – ce trebuie să aibă în vedere managerii de flotă 

Operatorii care asigură transportul de medicamente, trebuie să aibă în vedere mai multe obiective și reguli pe care să le respecte. Pe lângă documentațiile necesare și specifice, siguranța produselor este extrem de importantă.

Practic, sustragerea, falsificarea, deteriorarea sau contaminarea trebuie evitate, iar acestea sunt responsabilități clare ale distribuitorului.

Același lucru se poate spune și despre asigurarea unor spații speciale care să mențină în parametrii recomandați temperaturile optime și umiditatea, în funcție de nevoile producătorilor. 

De asemenea, în timpul transportului este importantă și depozitarea acestor medicamente conform indicațiilor primite, dacă este cazul. Orice condiții care pot expune produsele și le pot afecta atât conținutul, cât și ambalajul trebuie evitate în totalitate. 

Există și cazuri în care medicamentele trebuie transportate în condiții speciale, conform indicațiilor din partea producătorilor.

Acest lucru înseamnă că transportatorul este obligat să dispună de o flotă corect echipată pentru astfel de produse. Aici este vorba despre vehiculele care au o temperatură optimă interioară și posibilitatea acesteia de a fi controlată la nevoie. 

Mai mult decât atât, sunt necesare date concrete cu privire la întreținerea vehiculelor și curățarea mașinilor. Măsurile de siguranță trebuie tratate cu seriozitate. Pentru a le menține, orice depozitare temporară trebuie redusă cât mai mult posibil. 

În cazul în care, în timpul transportului produsele sunt expuse unui risc sau limitele de temperatură sunt depășite, este necesară comunicarea distribuitorului şi beneficiarului medicamentelor, în vederea parcurgerii unor teste pentru a se stabili calitatea produselor. 

Transport de medicamente la rece – cum ții sub observație procesul

conditii transport medicamente, monitorizare temperatura, monitorizare gps

Dacă ești manager de flotă și urmează să transporți medicamente, probabil că știi deja că ai responsabilitatea de a te asigura că fiecare vehicul în parte și fiecare echipament de depozitare, manipulare și distribuire este adecvat în mod corespunzător. 

Prima și cea mai importantă responsabilitatea pe care o ai este aceea de a fi în permanență în controlul temperaturii din containerele frigorifice. Pentru că orice se poate întâmpla, trebuie să fii gata să remediezi fiecare problemă.

Poți face acest lucru prin monitorizarea temperaturii, senzor oferit de CargoTrack care are o acurateţe foarte mare. În acest fel, vei fi informat automat atunci când apari erori și vei putea lua decizii rapide care vor ajuta la păstrarea temperaturii optime a medicamentelor.

De asemenea, monitorizarea cât mai exactă a vehiculelor tale este extrem de importantă. Poți știi cu exactitate orele de încărcare și de descărcare, rutele parcurse de mașini, opririle făcute și o mulțime de alte detalii pe care le consideri importante.

Nu este niciodată prea târziu să apelezi la un pachet premium de monitorizare prin GPS, pentru că îți oferă o mulțime de beneficii. Poți monitoriza în cel mai mic detaliu flota ta de vehicule, să analizezi timpii de condus, rutele și comenzile sau încălcările de program tahograf, dar nu numai.

Acest pachet este extrem de complex și acoperă toate nevoile operaționale ale flotei tale. Principalul avantaj îl constă faptul că poate fi configurat, devenind propriul tău asistent virtual. 

Așadar, acestea sunt principalele lucruri pe care managerii de flote trebuie să le ia în considerare atunci când vine vorba despre condițiile de transport ale medicamentelor. Monitorizarea propriei flote te va aduce cu un pas mai aproape de succes și de o companie care se conduce mai sigur și mai ușor.

Află mai multe despre sistemele de monitorizare GPS Medical și Farmaceutic.

5/5 - (16 votes)
Vlad

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn

Descoperă mai multe direct de la specialiști

Citește informații complete de ultimă oră din domeniul transportului ori descoperă sfaturi și exemple de bune practici pentru a-ți eficientiza întregul parc auto!
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?