Rambursare TVA Extern

Poți obține înapoi sume importante din TVA-ul achitat în străinătate! Deși acest proces poate fi complicat, cu sprijinul specialiștilor de la CargoTrack, nu trebuie să faci aproape nimic!

Optimizarea recuperării TVA-ului extern

Statisticile europene arată că peste 70% dintre companiile românești nu își recuperează sumele de TVA plătite în străinătate, principalele motive fiind complexitatea procedurii și lipsa de expertiză în legislația fiscală internațională.

Bine de știut!

Făcând un calcul simplu, dacă alimentezi în Ungaria, unde TVA-ul este de 27%, pentru 800 de litri de motorină (costând 3.900 de lei), ai putea recupera aproximativ 829 de lei.

Dacă extindem situația și presupunem că într-o lună ai alimentat exclusiv în Ungaria 3.000 de litri de motorină (la un cost de 14.700 de lei), poți obține înapoi exact 3.000 de lei.

Despre recuperarea TVA-ului extern

Procesul de recuperare a TVA-ului din străinătate este complex, îndelungat și presupune o cunoaștere detaliată a regulilor specifice fiecărei țări. Datorită acestei complexități și a termenelor limită stricte, este crucial să efectuezi corect procedura de rambursare a TVA-ului.

În plus, recuperarea TVA-ului din Europa este dificilă și pentru că necesită comunicarea în limba oficială a fiecărui stat cu autoritățile fiscale respective.

De ce să alegi CargoTrack pentru rambursare TVA extern?

Avantajele noastre în competiția de pe piață includ oferirea unui serviciu rapid, transparent și complet pentru recuperarea TVA-ului din toate țările europene. CargoTrack se ocupă de întreaga documentație necesară autorităților fiscale europene, în limba oficială a fiecărei țări.

Procesul de recuperare

CargoTrack oferă un proces convenabil și eficient de rambursare a TVA-ului, ajutându-te să economisești sume semnificative pe combustibil, cazare, mâncare, taxe de drum și parcare, precum și pe reparații și întreținere auto.

Serviciul nostru este destinat oricărei entități impozabile care a suportat aceste cheltuieli. Procesul nostru este optimizat pentru eficiență: echipa noastră specializată în recuperarea de TVA colectează facturile și bonurile fiscale de la tine, împreună cu restul documentației necesare. De aici, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi; noi gestionăm toate aspectele complexe, inclusiv:

  • Pregătirea și transmiterea dosarelor de rambursare
  • TVA pentru fiecare țară;
    Comunicarea cu autoritățile fiscale;
  • Soluționarea oricăror probleme care pot apărea în proces.

În momentul în care dosarele sunt aprobate și fondurile sunt disponibile, te vom informa imediat. De asemenea, este important de menționat că documentele justificative pot fi depuse trimestrial sau anual, și toate bonurile sunt eligibile, deși legislația variază de la o țară la alta.

De unde recuperăm TVA-ul?

CargoTrack facilitează rambursarea TVA-ului internațional din 27 de țări:

Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Austria, Belgia, Spania, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Portugalia, Grecia, Lituania, Ungaria, Croația, Letonia, Estonia și România.

Rambursare TVA Extern

Probleme des întâlnite

Beneficiile obținute

descoperă

Alte servicii financiar juridice compatibile

Ușurează-ți sarcinile și încredințează documentația specialiștilor de la CargoTrack! Descoperă ce alte servicii financiar-juridice îți putem oferi:

Licență transport 3,5 tone

Începând cu 21 mai 2022, în urma modificării legislative a Pachetului de Mobilitate referitoare la licența de transport, aceasta a devenit…

SENT-GEO – Transporturi accizabile Polonia

SENT GEO este un sistem implementat în Polonia, destinat combaterii fraudei asociate cu TVA și accize...

Consultanță – Formular A1

CargoTrack îți furnizează consultanța specializată necesară pentru a obține formularul A1 și pentru depunerea documentației la CNPP București, destinată firmelor de...

Detașare șoferi – platforma IMI

Începând cu 02.02.2022, ca urmare a modificării legislative a Pachetului de Mobilitate referitoare la detașarea șoferilor…

recuperează-ți banii din tva-ul extern

Ai nevoie de un specialist care să se ocupe de tot procesul de recuperare a banilor în locul tău?

5/5 - (1 vote)
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?