Blog

Importanta folosirii cuvei de retentie atunci cand lucrati cu lichide care pot afecta mediul

Odata cu dezvoltarea progresiva a industriilor si, implicit, cu modernizarea fabricilor de toate tipurile, au crescut si cantitatile din ce in ce mai mari de lichide periculoase. Generate de activitati industriale diverse – industria chimica, farmaceutica, extractiva, de automobile, etc. – substantele periculoase sunt materiale care, prin caracteristicile lor fizice si chimice, pot dauna semnificativ bunastarii omului, ca de altfel, mediului inconjurator.

Odata cu dezvoltarea progresiva a industriilor si, implicit, cu modernizarea fabricilor de toate tipurile, au crescut si cantitatile din ce in ce mai mari de lichide periculoase. Generate de activitati industriale diverse – industria chimica, farmaceutica, extractiva, de automobile, etc. – substantele periculoase sunt materiale care, prin caracteristicile lor fizice si chimice, pot dauna semnificativ bunastarii omului, ca de altfel, mediului inconjurator.

Uleiurile, emailurile vopsele, solventii, acizii, substantele corozive, substantele periculoase si alte  lichide necesita o stocare speciala. Din punct de vedere fizic, majoritatea dintre acestea au forma lichida, iar principalele caracteristici ale acestora sunt date de riscuri pe care prezenta lor le poate genera. Vorbim despre inflamabilitate, toxicitate, coroziune, contaminare cu agenti patogeni sau reactivitate.

Respectarea legislatiei de mediu, conform careia pentru fiecare rezervor care contine lichide ale caror pierderi prin scurgere pot fi periculoase pentru mediu trebuie sa existe cuve de retentie, este esentiala pentru asigurarea captarii eventualelor pierderi in conditii de siguranta.

Pentru a asigura captarea scurgerilor in conditii de siguranta, atunci cand lucrati cu lichide care pot afecta mediul, aveti la dispozitie modele de confectii metalice, special fabricate pentru aceste cerinte si realizate conform normelor in vigoare:

  • Cuve de retentie/vane de captare prevazute cu gratare din otel zincat la cald, pentru depozitarea sau stocarea recipientilor sau butoaielor cu substante periculoase sau nocive, dotate cu posibilitate de manipulare cu liza sau stivuitor, destinate utilizarii in cladiri sau in anexe acoperite.
  • Cuve de retentie/vane de captare prevazute cu gratare din otel zincat la cald, folosite pentru captarea lichidelor scurse din ambalaje, destinate in special pentru depozitarea bazinelor IBC, dar si a recipientilor mai mici, cu posibilitate de manipulare cu liza sau stivuitor.
  • Cuve de retentie/vane de captare, stivuibile, prevazute cu gratare din otel zincat la cald, cu parapet, capac ce nu permite patrunderea apei in interiorul cuvei si usi echipate cu sistem de inchidere, pentru manipularea sigura a butoaielor sau a canistrelor cu substante periculoase.
  • Cuve de retentie mobile, pentru transportul usor a recipientelor cu lichide, prevazute cu roti din poliamida – cele din fata fixe, iar cele de langa maner fiind pivotante, cu frana – cu maner rigid pe care se poate atasa dispozitiv de fixare al butoaielor.
  • Vane de captare fara gratar zincat, prevazute cu picioare integrate pentru o manevrare sigura si comoda, utile pentru depozitarea substantelor inflamabile si periculoase pentru mediu, vopsite sau zincate termic.

Conform prevederilor legilor in vigoare pentru protectia mediului, cuvele de retentie/vanele de captare sunt obligatorii in orice industrie unde sunt folosite uleiuri si alte lichide periculoase. Potrivit normelor europene, companiilor care folosesc sau utilizeaza substante inflamabile, chimice sau toxice le revine obligatia de a utiliza cuva de retentie pentru depozitarea legala a substantelor inflamabile, siguranta la locul de munca si protejarea mediului inconjurator.

Cuvele de retentie Vidas MET pentru deseuri periculoase sau substante nocive sunt construite in concordanta cu legislatia de mediu, impiedica deversarea scurgerilor accidentale, protejand, astfel, mediul inconjurator. Cuvele de retentie sau vanele de captare sunt in conformitate cu reglementarile depozitarii in siguranta a substantelor lichide si periculoase, eliminand in mod eficient efectele negative care pot afecta mediul inconjurator.

Astfel, managementul lichidelor periculoase este facut prin respectarea intocmai a legislatiei, atat ca metoda de asigurare a unui mediu inconjurator sanatos, a bunastarii omului, cat si ca metoda de evitare a unor sanctiuni usturatoare. Cuvele de retentie si vanele de captare pentru lichide periculoase, cu potential de contaminare a mediului inconjurator, sunt produse pentru uz industrial, fabricate cu echipamente de ultima generatie, ce asigura un standard de calitate ridicat.

Rate this post
Darius

Sharing is caring

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?